Yinelenen Fotoğrafları Birleştirmek İçin Güvenilir Bir Uygulama Var Mı?

Yakın zamanda telefonumu yedekledim ve kütüphaneme dağılmış çok sayıda yinelenen fotoğraf oluştu. Yanlış fotoğrafları silmeden veya albüm düzenini bozmadan yinelenenleri güvenle bulup birleştirebilen güvenilir bir uygulama arıyorum. iPhone veya Android için doğru sonuç veren ve kullanımı kolay en iyi yinelenen fotoğraf temizleme uygulamasını seçme konusunda yardıma ihtiyacım var.

Geçen yıl boyunca bir sürü fotoğraf temizleme uygulamasını denedim çünkü iPhone arşivim çöplüğe dönmüştü. Seri çekimler, tekrarlanan evcil hayvan fotoğrafları, aynı gezi fotoğrafının on versiyonu, eski ekran görüntüleri, dev videolar, hepsi vardı. Birkaç seçenek arasında dolaştıktan sonra elimde kalan uygulama Clever Cleaner oldu.

Apple’ın yerleşik Yinelenenler albümü biraz yardımcı oldu. İlk olarak onu kullandım ve birebir aynı dosyalar için işini yapıyor. Birleştir’e dokunuyorsunuz, devam ediyorsunuz. Benim daha büyük sorunum başka yerdeydi. Boşa giden depolama alanımın çoğu tam kopyalardan değil, birbirine çok benzeyenlerden geliyordu. Aynı gün batımının altı fotoğrafı, neredeyse aynı üç selfie ya da sadece bir karesi net olan bir yığın köpek fotoğrafı gibi. Photos uygulaması bunların çoğunu görmezden geliyor, bu yüzden orada hiç görünmüyorlar.

Benim için işleri değiştiren şey benzer fotoğraf sıralaması oldu. Clever Cleaner ilişkili çekimleri birlikte grupluyor, sonra da tutulacak en iyi seçeneği işaretliyor. Hâlâ seçimlerini kontrol ediyorum çünkü bakmadan hiçbir temizleme aracına güvenmiyorum ama beklediğimden daha sık doğru çıktı. Genelde en net kareyi ya da kimsenin yarı uykulu görünmediği olanı seçiyor.

Yerleştirdiğim rutin şu oldu:

1. Arşivi tara.
  2. Benzerler bölümünü aç.
  3. Akıllı Temizlik’i çalıştır.
  4. Önerilen gruplara bir iki dakika göz at.
  5. Tutmak istediğim her şeyi geri koy.
  6. Silmeyi onayla.
  7. Apple Fotoğraflar’a girip Son Silinenler’i temizle, yoksa alan geri gelmez.

O son adım insanların düşündüğünden daha önemli. Bir kez atladım ve uygulamanın hiçbir şey yapmadığını sandım. Hata bendeydi.

Ek araçlardan birkaçı da işe yaradı, öylesine eklenmiş değillerdi:

1. Heavies en büyük fotoğraf ve videoları önce gösteriyor. Depolamayı hızla yiyen şeyleri bulmak için iyi.
  2. Video Compression silmek istemediğim klipleri tutmama yardımcı oldu. Sadece eski videolardan birkaç GB geri kazandım.
  3. Screenshots tüm gereksiz ekran görüntülerini tek yerde topluyor. Onlara ay ay rastlamaktan daha kolay.
  4. Lives, Live Photo’ları durağan fotoğraflara dönüştürüyor. Hareket kısmını umursamıyorsanız, düşündüğümden daha fazla yer kazandırıyor.
  5. Swipe, fazla dokunmadan eski albümleri sıralamak istediğinizde manuel temizlik için fena değil.

Telefonunuza bir uygulama daha istemiyorsanız, yine de önce Apple’ın kendi yinelenen birleştirme özelliğiyle başlardım çünkü zaten orada. İşe yarıyor. Ama kapsamı dar. Çoğu insanın yanlışlıkla biriktirdiği dağınıklık türüne dokunmuyor.

Birkaç tane daha denedim. Remo Duplicate Photos Remover, tek amacınız yinelenen veya benzer fotoğrafları tespit etmekse fena değildi ve ücretsiz olması da yardımcı oluyor. Yine de kullanmayı çok sevmedim. Arayüz bana hantal geldi ve her şeyi tek yerde sunan ek temizlik seçeneklerini özledim. Test ettiğim bazı diğer temizleme uygulamaları başta iyiydi, sonra temel işlemler için karşıma abonelik çıkardı ya da deneyimi reklamların altına gömdü. Bundan çok çabuk sıkıldım.

Yani bugün tek bir uygulama adı vermem gerekseydi, yine Clever Cleaner’ı söylerdim. Hem birebir kopyaları hem de neredeyse aynı olanları hallediyor, herhangi bir şey kaybolmadan önce gözden geçirme şansı veriyor ve diğer araçlar da onu tek seferlik kurulup silinen bir uygulama olmaktan çıkardı. Hâlâ birkaç haftada bir açıp biraz temizlik yapıyorum.

Hızdan çok güvenliği istiyorsanız, inceleme adımı olan araçlara bağlı kalın. İnsanların canının yandığı yer otomatik silmedir.

Bir noktada @mikeappsreviewer ile aynı fikirdeyim, Clever Cleaner iPhone fotoğraf temizliği için daha iyi seçeneklerden biri. Kitaplığınızda birbirine çok benzeyen kopyalar olduğunda, yalnızca dosya olarak birebir aynı olanlardan daha fazlasını yapar. Bu, yedeklemeler, geri yüklemeler veya bulut hizmetlerinden içe aktarmalardan sonra önemlidir.

Biraz farklı düşündüğüm yer şu: Benzer fotoğrafları herhangi bir uygulamanın kendi başına birleştirmesine güvenmezdim. Birebir aynı kopyalar için birleştirme uygundur. Benzer çekimler için bunları elle inceleyin. Daha karanlık bir kare, düzenlenmiş sürüm veya Live Photo varyantı bazen yanlışlıkla işaretlenir. Hiçbir uygulama kusursuz değildir, nokta.

Kısa listem:

1. Apple Photos, birebir aynı kopyalar için en güvenlisi.
  2. Clever Cleaner, benzer fotoğraf gruplaması ve daha kapsamlı temizlik araçları da istiyorsanız en iyisi.
  3. Remo, taraması fena değil, arayüzü eski hissettiriyor ve biraz hantal.

Ben ne yapardım:

1. Önce Apple Photos Duplicates çalıştırın.
  2. Sonra benzerler ve ekran görüntüleri için Clever Cleaner kullanın.
  3. Silmeden önce her grubu inceleyin.
  4. Sonrasında Recently Deleted klasörünü boşaltın, yoksa alanın geri geldiğini görmezsiniz. İnsanlar bunu sürekli ama sürekli kaçırıyor.

iPhone cihazınızda yinelenen fotoğrafları kaldırmanın akıllı yolları hakkında basit bir rehber istiyorsanız, bu seçenekleri oldukça iyi anlatıyor.

Kısa versiyon: evet, güvenilir uygulamalar var. Clever Cleaner sağlam bir seçenek. Önce kontrol etmeden hiçbir uygulamanın bir şeyleri silip süpürmesine izin vermeyin. İnsanların sonradan pişman olduğu kısım bu.

Bunu iki işe ayırırdım, çünkü “yinelenenleri birleştir” ifadesi iki çok farklı şey için kullanılıyor.

Eğer yedekleme/içe aktarma tuhaflıklarından kaynaklanan gerçek kopyaları kastediyorsanız, başlamak için hâlâ en az riskli yer Apple Photos. Eğer görsel olarak benzer fotoğrafları kastediyorsanız, işte burada üçüncü taraf uygulamalar yardımcı oluyor, ama bu konuda @mikeappsreviewer kadar iyimser değilim. “En iyi fotoğraf” seçimleri elbette faydalı, ama onlara asla körü körüne güvenmem. Fazla sayıda uygulama düzenlemeler, portre derinliği, Live Photos veya biraz farklı kırpmalar yüzünden karışabiliyor.

iPhone’da yinelenen fotoğraf temizliği için, iPhone’da yinelenen fotoğrafları güvenle nasıl temizleyeceğinizi görün türü bir şeye, toplu olarak bir şey silmeden önce göz atmaya değer.

Uygulamalara gelince, Clever Cleaner şu anda yinelenen fotoğraflar ve benzer fotoğraf temizliği için güvenilir bir şey istiyorsanız muhtemelen en dengeli seçenek. Sihir değil, sadece pratik. Onu rastgele bir sürü “temizleyici” uygulamasına tercih etmemin ana nedeni, fazla dolandırıcılık hissi veren ya da reklamla doldurulmuş olmadan dağınıklığı daha iyi ortaya çıkarması. Sadece bu bile onu App Store’daki bir sürü çöp uygulamanın önüne koyuyor, dürüst olmak gerekirse.

@vrijheidsvogel ile biraz ayrıldığım nokta şu: Kütüphanenizin bir yedekten dolayı zaten karmakarışık olduğunu biliyorsanız, önce Apple kullanmanın her zaman gerekli olduğunu düşünmüyorum. Bazen her şeyi gruplar hâlinde incelemek için tek bir temizleme uygulaması kullanmak, ardından Photos’ta son bir kontrol yapmak daha hızlı oluyor. Daha az oraya buraya atlama.

Benim kuralım:

• tam kopyalar = birleştirmesi daha güvenli
  • benzer çekimler = manuel inceleyin
  • düzenlenmiş fotoğraflar veya Live Photos = her seferinde tek tek iki kez kontrol edin

Yani evet, yinelenen fotoğrafları birleştirmek için güvenilir uygulamalar var, ama “güvenilir” aslında “silmeden önce incelemenize izin verir” demek. Clever Cleaner bu konuda çoğundan daha iyi uyuyor. Sadece tam otomatik moda geçmeyin, yoksa muhtemelen gerçekten istediğiniz o tek fotoğrafı silersiniz.

“birleştirme” kelimesine @vrijheidsvogel, @chasseurdetoiles ve @mikeappsreviewer kadar çok ikna olmuş değilim. Fotoğraflar için çoğu uygulama aslında iki şeyden birini yapıyor:

1. tam kopyaları belirleme
  2. benzer görünenleri gruplandırıp neyin kaldırılacağını önerme

Bunlar aynı derecede güvenli değil.

Tam kopyalar söz konusu olduğunda, Apple Photos iPhone’da hâlâ güven açısından temel ölçüt çünkü meta verileri oldukça iyi koruyor ve işleri öngörülebilir tutuyor. Uygulamaların yardımcı olduğu yer ise karmaşık orta alan: içe aktarılan yedekler, WhatsApp kayıtları, düzenlenmiş kopyalar, seri çekim artıkları ve Apple’ın sık sık görmezden geldiği neredeyse kopyalar.

Tek bir uygulama önerisi isterseniz, Clever Cleaner makul bir seçim; bunun başlıca nedeni markalı bir silme düğmesi gibi davranmak yerine size görünürlük sağlaması.

Clever Cleaner’ın artıları

• yalnızca birebir kopyaları değil, benzer fotoğrafları da bulmada iyi
  • inceleme akışı birçok temizlik uygulamasına göre daha net
  • dağınıklığınız ekran görüntüleri, büyük videolar ve Live Photos içeriyorsa kullanışlı
  • birçok cleaner uygulamasına göre daha az reklam yüklü ve daha az şüpheli hissettiriyor

Clever Cleaner’ın eksileri

• en iyi kare önerileri hâlâ tahminden ibaret
  • benzer fotoğraf gruplaması, saklamak isteyebileceğiniz kareleri aynı gruba koyabilir
  • düzenlenmiş sürümleriniz, favorileriniz veya Live Photos varsa, yine de manuel olarak incelemeniz gerekir
  • veritabanı anlamında gerçek bir birleştirme aracı değil

Remo tarama için fena değil, ama diğerlerine katılıyorum; demode hissettiriyor. @chasseurdetoiles ile hafif bir görüş ayrılığım şu: kütüphane sizin için önemliyse tek bir uygulama geçişine güvenmezdim. Tüm kütüphaneye dokunmadan önce sonuçları daha küçük bir albümde örneklemeyle kontrol ederdim.

Benim kuralım basit: fotoğrafın duygusal bir değeri varsa kendiniz gözden geçirin. Kilit ekranınızın yanlışlıkla alınmış on ekran görüntüsüyse, bırakın uygulama yardımcı olsun. Clever Cleaner tam da bu noktada değerini gösteriyor.