Neredeyse Dolu Bir iPad İçin En İyi Ücretsiz iPad Temizleyici Uygulaması?

iPad’imdeki depolama alanı neredeyse doldu ve şimdi yavaş çalışıyor ve düşük alan uyarıları veriyor. Zaten bazı fotoğrafları ve uygulamaları sildim, ama hâlâ dolu gibi hissediyorum. Gereksiz dosyaları temizlemek, yer açmak ve verilerimi riske atmadan performansı artırmak için en iyi ücretsiz iPad temizleme uygulamasını bulma konusunda yardıma ihtiyacım var.

Son zamanlarda birkaç iPad temizleme uygulamasını denedim; çoğunlukla Fotoğraflar arşivim karmakarışık hale geldiği ve Ayarlar sürekli depolama konusunda uyardığı için. Kısa versiyonunu isterseniz, insanlara önce Clever Cleaner uygulamasını önerirdim.

Neden buna yöneldiğim oldukça basitti. Bir iPad’de depolama alanını genelde en hızlı tüketen şey fotoğraflar ve videolardır. Bu uygulama tam olarak buna odaklanıyor. Gördüğüm testlerde, yaygın gereksiz içerikleri iyi yönettiği ve faydalı özellikleri ödeme duvarının arkasına koymadığı için en üstte yer aldı.

Bende öne çıkan şey araç setiydi. İnsanların genelde ilk olarak ihtiyaç duyduğu şeyleri kapsıyor:

1. Yinelenen ve benzer fotoğrafları bulur
  2. Live Photo öğelerini temizler
  3. Büyük videoları hızla ortaya çıkarır
  4. Videoları sıkıştırır
  5. Ekran görüntülerini kaldırmaya yardımcı olur
  6. Kaydırma hareketleriyle fotoğrafları sıralamanıza izin verir

Live Photo kısmı beklediğimden daha önemliydi. Birçok insan her Live Photo öğesinin durağan görüntünün yanında kısa bir hareket klibi de tuttuğunu unutuyor. Ben de bazılarını standart fotoğrafa dönüştürerek temizledim ve ana görüntüyü kaybetmeden alan tasarrufu hızla birikti. Video sıkıştırmada da aynı durum geçerli. iPad’iniz okul klipleri, ekran kayıtları veya silmek istemediğiniz rastgele aile videolarıyla doluysa, bunları küçültmek gerçekten çok yardımcı oluyor.

Birkaç başka uygulamayı da denedim.

Cleaner Neat, kişi temizleme veya özel depolama gibi ek şeyler istiyorsanız gayet iyi hissettirdi. Yani fotoğraf temizliğinden daha fazlasını yapıyor.

Slidebox farklı bir yöne gidiyordu. Manuel sıralama için arayüzünü beğendim, hatta belki diğerlerinden daha fazla. Fotoğrafları albümlere taşımak hızlıydı ve Apple’ın kendi uygulamasına göre daha az can sıkıcı hissettirdi. Ama dağınıklığı kendi başına bulup çıkarmak konusunda pek bir şey yapmadı; benim asıl istediğim de buydu.

Benim için Clever Cleaner en pratik seçim oldu. Hızlıydı, kullanımı kolaydı ve baskıcı hissettirmedi. Gördüğüm kadarıyla gizlilik tarafı da makuldü. Ama asıl büyük mesele şuydu: Bir şeyleri halletmeden önce bir abonelik duvarına çarpmadım. iPad temizleme uygulamalarında bu o kadar nadir ki bunu hemen fark ettim.

Şununla başlardım: çoğu iPad temizleme uygulaması, insanların beklediği şekilde sistem önbelleğini temizlemez. iPadOS onlara derin erişim vermez. Bu yüzden iPad’iniz neredeyse doluysa, en iyi ücretsiz uygulama en büyük gereksiz dosyaları hızlıca kaldırmanıza yardımcı olan uygulamadır, sihirli bir temizlik vaat eden değil.

Bu noktada, Clever Cleaner konusunda @mikeappsreviewer ile büyük ölçüde aynı fikirdeyim. Depolama sorununuz Fotoğraflar ve videolarsa, ki çoğu kişi için asıl mesele budur, daha iyi ücretsiz seçeneklerden biridir. Faydalı olan kısmı hızıdır. Açarsınız, kopyaları, benzer çekimleri, ekran görüntülerini ve büyük videoları gruplar. Toplu olarak silersiniz. Bitti.

Bir konuda biraz katılmıyorum. Yalnızca herhangi bir temizleme uygulamasına güvenmezdim. iPad’de Sistem Verileri ve uygulama önbellekleri sık sık alanı tüketir ve temizleme uygulamaları burada neredeyse hiçbir şey yapmaz. Karma bir yaklaşım gerekir:

1. Ayarlar, Genel, iPad Saklama Alanı bölümünü kontrol edin.
  2. Önce en büyük uygulamalara göre sıralayın.
  3. Nadiren kullandığınız uygulamaları kullanılmadığında kaldırın.
  4. Şişmiş önbelleğe sahip uygulamaları silip yeniden yükleyin, TikTok, Instagram, Safari, yayın uygulamaları, bunun gibi şeyler.
  5. Mesajlar’da büyük ekleri silin.
  6. Dosyalar’da İndirilenler’i temizleyin.
  7. Fotoğraflar’da kopyalar ve büyük videolar için Clever Cleaner kullanın.

Ne işe yaradığını hızlıca okumak isterseniz, bu Clever Cleaner incelemesi fotoğraf temizleme tarafını çoğundan daha iyi anlatıyor, Clever Cleaner’ın iPad depolama alanını nasıl hızlıca boşalttığını görün.

Kısa sürüm: neredeyse dolu bir iPad için en iyi ücretsiz iPad temizleme uygulaması Clever Cleaner’dır, ama yalnızca fotoğraf ve video dağınıklığı için. Geri kalanı için depolamayı Ayarlar’dan manuel olarak temizlemeniz gerekir, yoksa iPad dolu kalır. Biraz sinir bozucu, ama Apple bunu böyle ayarlamış.

Çoğunlukla @mikeappsreviewer ve @chasseurdetoiles ile aynı fikirdeyim, ama bence insanlar iPad’de “temizleyici uygulama” ifadesini fazla kullanıyor. iPadOS için gerçekten sihirli bir temizleme düğmesi yok. Bir şeyleri sildikten sonra iPad’iniz hâlâ dolu gibi hissediyorsa, bunun nedeni genellikle alanın eşzamanlanan medya, uygulamaların içindeki indirilen dosyalar, tarayıcı verileri veya Apple’ın beklediğinizden daha uzun süre tutmayı sevdiği Son Silinenler tarafından kullanılıyor olmasıdır.

Gerçekten ücretsiz bir uygulama önerisi istiyorsanız, Clever Cleaner muhtemelen en iyi başlangıç noktasıdır. Bunun nedeni tüm iPad’i derinlemesine temizleyebilmesi değil, temizleyemez, ama çoğu “temizleyici” uygulamanın yapması gereken tek şeyi yapıyor: sizi anında bir ödeme duvarıyla karşılamadan fotoğraf ve video çöplerini hızlıca kaldırmanıza yardımcı olmak. Bu kısım önemli.

Önceki yanıtlara biraz katılmadığım nokta şu: yinelenenler her zaman depolamadaki asıl yük değildir. iPad’lerde indirilen Netflix/YouTube/Prime videoları, Procreate dosyaları, GarageBand projeleri, VLC medyaları, Chrome sekmeleri/verileri ve Dosyalar uygulamasındaki gereksiz içerikler, yinelenen selfielerinizin kaplayacağından çok daha fazla alan tüketebilir. Yani evet, Fotoğrafları temizlemek için Clever Cleaner kullanın, ama gerçek sorun uygulama düzeyindeki depolama şişmesi ise mucize beklemeyin.

İnsanların unuttuğu birkaç şey:

• Fotoğraflar’da Son Silinenler’i boşaltın
  • Dosyalar’da Son Silinenler’i boşaltın
  • Eski Safari indirmelerini kaldırın
  • Mesajlar’ın dev video eklerini tutup tutmadığını kontrol edin
  • Artık kullanmadığınız hizmetler için uygulama indirmelerini kapatın
  • Temizlikten sonra yeniden başlatın ki depolama yeniden hesaplansın, kulağa saçma geliyor ama bazen yardımcı oluyor

Ayrıca, bir şey yüklemeden önce ek görüşler istiyorsanız, en iyi gerçekten ücretsiz iPhone ve iPad temizleyici uygulama önerileri hakkında iyi bir başlık burada.

Kısa cevap: en iyi ücretsiz iPad temizleyici uygulaması fotoğraflar/videolar için Clever Cleaner’dır. Neredeyse dolu bir iPad için en iyi gerçek çözüm ise hâlâ bunun yanında Apple’ın kendi depolama ayarlarında manuel temizlik yapmanın birleşimidir. Sinir bozucu, evet. Ama gerçek cevap bu.

@chasseurdetoiles, @hoshikuzu ve @mikeappsreviewer ile tek bir temel noktada aynı fikirdeyim: hiçbir iPad temizleme uygulaması iPadOS iç yapısını temizlemek için sihirli bir erişim elde etmez. Ama fotoğraf odaklı çerçevelemeye biraz itiraz edeceğim, çünkü neredeyse dolu bazı iPad’lerde asıl suçlu kopyalar değil, çevrimdışı medya ve içerik üretici uygulamalarıdır.

En iyi ücretsiz uygulama seçimini istiyorsanız, Clever Cleaner hâlâ ilk deneyeceğim uygulama olurdu.

Artıları

• Fotoğraf/video dağınıklığı için gerçekten faydalı
  • Ücretsiz özellikler hemen kısıtlanmıyor
  • Benzer çekimleri, ekran görüntülerini ve büyük videoları bulmada iyi
  • Hızlı toplu temizlik

Eksileri

• System Data’yı anlamlı bir şekilde azaltmaz
  • Şişmiş uygulama depolaması için çok yardımcı olmaz
  • Benzer fotoğraf önerileri yine de insan değerlendirmesi gerektirir
  • Fotoğraflar arşiviniz zaten küçükse daha az kullanışlı

Bence insanların gözden kaçırdığı nokta şu: uygulamaya özel indirmeleri uygulamaların içinden kontrol edin. Netflix, Disney+, VLC, Procreate, LumaFusion, GarageBand ve hatta not alma uygulamaları, temizleyici uygulamalarda asla yeterince net görünmeyen gigabaytlarca veri tutabilir.

Bu yüzden benim görüşüm şu:

• Sorun Fotoğraflar ise Clever Cleaner kullanın
  • Sorun Fotoğraflar değilse çevrimdışı indirmeleri denetleyin
  • Safari çok büyük görünüyorsa web sitesi verilerini temizleyin
  • Bulut uygulamaları her şeyi yerel olarak yansıtıyorsa önce bu ayarları değiştirin

Temizleyici uygulamalar yardımcı olur, ama iPad’de en büyük kazanımlar çoğu zaman uygulamaların siz temizledikten hemen sonra depolamayı yeniden doldurmasını engellemekten gelir.