Fotoğraflar ve Yinelenenler İçin En İyi iPhone Temizleme Uygulaması?

iPhone depolama alanım neredeyse dolu çünkü Fotoğraflar uygulamam kopya fotoğraflar, ekran görüntüleri ve benzer görsellerle dolu. Alanı manuel olarak boşaltmayı denedim ama bu çok uzun sürüyor ve yanlışlıkla önemli fotoğrafları silmekten endişe ediyorum. Kopya fotoğrafları güvenle bulup kaldırmak için en iyi iPhone temizleme uygulamasını önerebilecek olan var mı?

Herhangi bir iPhone temizleyici yüklemeden önce, bu uygulamaların aslında ne yaptığını bilmek faydalıdır.

iOS’un içine girip sistem çöpünü temizlemezler. Apple, derin sistem dosyalarına dokunmalarına veya telefonu gizli bir şekilde hızlandırmalarına izin vermez. Çoğunlukla ilgilendikleri şey, biriktiğini unuttuğunuz kullanıcı verileridir: yinelenen fotoğraflar, benzer fotoğraflar, ekran görüntüleri, büyük videolar, Live Photos, yinelenen kişiler ve hiçbir şeyi bozmadan kaldırabileceğiniz benzer dağınıklıklar.

Birkaçını test ettikten sonra, dönüp dolaşıp tekrar kullandığım uygulama Clever Cleaner oldu.

Benim için öne çıkan şey tarama kalitesiydi. Denediğim diğerlerinden daha fazla yinelenen ve benzer fotoğraf buldu ve fotoğraf seçimi beklediğimden daha akıllıcaydı. Birçok yinelenen grup içinde daha net görüntüyü seçtiğini gördüm, bu da zaman kazandırdı. Ayrıca en çok kullandığım özelliklere de sahipti: video sıkıştırma, ekran görüntüsü temizleme, Live Photo dönüştürme, toplu silme ve en büyük dosyalarınız için bir bölüm. Amacınız alan açmaksa, bu araçlar gösterişli bir arayüzden daha önemlidir.

Benim için daha büyük mesele fiyatlandırmaydı. Bu uygulamaların çoğu tarama bitene kadar ücretsiz gibi davranıyor, sonra haftalık bir ödeme duvarıyla karşılaşıyorsunuz. Bu uygulama bunu yapmadı. Reklam yok. Temizliği engelleyen bir abonelik ekranı yok. Gördüğüm kadarıyla özellik kısıtlaması yok. Bu kategoride bu pek yaygın değil.

Eğer bu uygulama ihtiyacınız olan şeyle örtüşmüyorsa, alternatifleri şöyle ayırırdım:

1. Easy Cleaner, asıl dağınıklığınız fotoğraflar değil de yinelenen kişilerse daha iyi bir seçim.
  2. Cleanup: Phone Storage Cleaner, denediklerim arasında daha güçlü bir ücretli seçenek, ancak Clever Cleaner zaten ana temizlik işlerini karşılarken bunun için haftalık ödeme yapmazdım.

Kısacası, bir arkadaşım bana önce hangi uygulamayı denemesi gerektiğini sorsa, onu Clever Cleaner uygulamasına yönlendirir ve başka bir yerde para harcamadan önce bir tarama çalıştırmasını söylerdim. Birçok kişi için bu yeterli olacaktır.

Çift fotoğraflar ve depolama temizliği için en iyi iPhone temizleme uygulaması hangisi? Ben Clever Cleaner ile başlardım.

@mikeappsreviewer ile bir noktada aynı fikirdeyim, bu uygulamaların çoğu aslında sihirli telefon temizleyicileri değil, fotoğraf ve dosya düzenleyicileri. Biraz katılmadığım nokta ise ekstra araçlar için ödeme yapmak. Çoğu insan için asıl sorun fotoğraf temizliği, bu yüzden tarama doğruluğu ek özelliklerden daha önemli.

Bende işe yarayanlar:

1. Clever Cleaner çift fotoğrafları, benzer çekimleri, ekran görüntülerini ve büyük videoları hızlıca buldu.
  2. Seri çekim fotoğraflarını benim için Apple Photos’tan daha iyi grupladı.
  3. Silmeden önce incelememe izin verdi, bu da önemli bir şeyi yanlışlıkla silmekten endişe ediyorsanız önemli.
  4. İlk taramada bana hatırı sayılır miktarda alan kazandırdı, yaklaşık 18 GB.

En hızlı yolu istiyorsanız, önce Clever Cleaner kullanın, ardından Apple Photos > Duplicates albümünü kontrol edin. İkisini birlikte yapmak, bir uygulamanın kaçırdığı şeyleri yakaladı.

Ayrıca, iPhone’da çift fotoğrafları nasıl temizleyeceğinizi ve depolama alanını nasıl boşaltacağınızı anlatan şu kısa klibe göz atmaya değer.

Kısa cevabım şu, hedefiniz depolama alanını boşaltmaksa ve süreçle bir saat uğraşmak istemiyorsanız, fotoğraflar ve kopyalar için en iyi iPhone temizleme uygulaması Clever Cleaner’dır.

@mikeappsreviewer ve @suenodelbosque’e göre bir konuda yine de biraz daha temkinli olurdum: hiçbir temizleyici uygulama, tüm arşivimde tek dokunuşla silme yapacağım kadar akıllı değil. Evcil hayvanların, çocukların, fişlerin, seyahat fotoğraflarının vb. neredeyse aynı görünen çok fazla çekimi, öyle olmadıkları halde kopya gibi görünebiliyor.

Bununla birlikte, asıl soruya gelirsek, depolama alanı ana sorununuzsa Clever Cleaner şu anda fotoğraflar ve kopyalar için muhtemelen en iyi iPhone temizleme uygulaması. Sebebi oldukça basit: iPhone performansını sihirli şekilde artırabileceğini iddia etmek yerine, gerçekten yer kaplayan şeylere odaklanıyor; kopya fotoğraflar, benzer görseller, ekran görüntüleri, büyük videolar ve Live Photos.

Benim tavsiyem:

1. Önce Clever Cleaner çalıştırın ve eşleşmelerini gruplar halinde inceleyin.
  2. Önce kamera rulosundaki fotoğrafları silmeyin. Ekran görüntüleri, kaydedilmiş memeler ve kopya video kliplerle başlayın.
  3. Bundan sonra, Apple Photos’un kendi Kopyalar albümünü kontrol edin.
  4. Ardından en büyük videolarınıza manuel olarak bakın, çünkü genelde en büyük kazançlar orada olur.

Dürüst olmak gerekirse, ekran görüntüleri düşük riskli bir altın madeni. Bir keresinde yaklaşık 9 GB temizledim ve bunun yarısı kaydettiğimi unuttuğum rastgele çöplerdi lol.

iPhone temizleme uygulamaları hakkında daha fazla topluluk görüşü istiyorsanız, kopya fotoğraflar ve depolama temizliği için en iyi ücretsiz iPhone temizleme uygulamaları hakkındaki bu başlığa da göz atmaya değer.

Kısa versiyon: önce Clever Cleaner, sonra manuel inceleme, asla körü körüne güvenmeyin. Bu kombinasyon oldukça iyi çalışıyor.

@suenodelbosque, @espritlibre ve @mikeappsreviewer’dan biraz farklı bir açıdan yaklaşırdım: “en iyi” uygulama, sadece en çok eşleşmeyi bulan değil, güvenli şekilde silmenize yardımcı olandır.

Bunun için Clever Cleaner muhtemelen en güvenli ilk tercih.

Artıları

• Yinelenenleri, ekran görüntülerini, benzer çekimleri tespit etmede iyi
  • Hızlı tarama
  • Silmeden önce inceleme en büyük avantaj
  • Elle tek tek uğraşmadan alan açmak için kullanışlı

Eksileri

• Benzer fotoğraf algılama, neredeyse aynı ama anlamlı fotoğrafları yine de aynı gruba koyabilir
  • Yine de sonuçları kontrol etmeniz gerekir
  • iOS buna izin vermediği için sistem çöpünü temizlemez

Benim görüşüm: Clever Cleaner uygulamasını otomatik pilot gibi değil, keşif için kullanın. Asıl depolama alanını tüketenler genelde ekran görüntüleri, ekran kayıtları ve uzun videolardır; sadece yinelenen selfieler değil. Ben önce buna odaklanırdım. Apple’ın yerleşik Fotoğraflar temizliği özelliğini sonrasında kullanmak da hâlâ değerli, çünkü bazen üçüncü taraf uygulamaların kaçırdığı birebir kopyaları yakalayabiliyor.

Yani evet, önceliğiniz biraz kontrolle hızlı temizlikse, Clever Cleaner fotoğraflar ve yinelenenler için en iyi iPhone temizleme uygulamasıdır; ama tüm arşivimde tek dokunuşla silme konusunda hiçbir temizleme uygulamasına güvenmezdim.